British Junior är en grundskola i Eskilstuna för årskurserna F-9. Vi vill lära våra elever ”The Fine Art of Being Amazed” – att tycka att det är kul och spännande att uppleva och lära sig nya saker.

Learning is serious fun

”Learning is serious fun” handlar om skolans värderingar och ramar in och präglar allt vi gör. Men det handlar lika mycket om vad vi vill att människor ska säga om British Schools när de berättar vad de har hört eller själva har upplevt av vår verksamhet.

Vi utgår ifrån följande begrepp när vi pratar om våra värderingar:
• En stark lärandekultur i allt vi gör.
• Ordning och reda – disciplin med hjärta.
• Lära för livet och lära sig lära för livet.
• Ge elever och barn ett försprång genom förstärkt engelska.

Moving is serious fun

På British Junior tror vi mycket på att skapa de allra bästa förutsättningarna för lärandet. Vi och många med oss ser en stark koppling mellan fysiskt välmående och mottaglighet för kunskap och lärande. En viktig del för välmåendet är att man rör på sig. Det hjälper eleverna att koncentrera sig på lektionerna och må bättre både fysiskt och psykiskt.

Läs mer om ”Moving is serious fun” på britishschools.se 

Spela videoklipp

Outdoor activities

Schoolyard Activities där våra Outdoor Teachers erbjuder eleverna roliga aktiviteter som inspirerar till ökad rörelse på rasterna. Resultatet är mer  rörelseglädje bland eleverna.

Titta på klippet

Årets PEP-skola 2019

Vi fick pris efter att under lång tid ha arbetat med att integrera rörelse och hälsosamma matvanor som en naturlig del av skoldagen. 

“Välkommen till en värld av oemotståndliga måltider och vuxna förebilder som får rörelse att kännas så mycket roligare än att stanna i soffan. En skola det är lätt att bli PEP på.”

Läs mer på generationpep.se

Språksamling

Till vår stora glädje har vårt projekt, som ett av endast fyra projekt i Sverige, belönats med Europeisk kvalitetsutmärkelse för språkundervisning 2020.

Läs mer om vårt projekt Språksamling på britishschools.se